TätningFlex-läpp-tätningar

Dessa provar man då man får problem med vanliga radialtätringar med spiralfjäder. Flex-läpp-tätningar tål högre varvtal, större kast hos axeln och tål tryck upp till 10 bar, beroende på axelns varvtal. De gör praktiskt taget aldrig ett spår i axeln och genom det ringa läpptrycket - lågt friktionsmoment - kan vanligtvis ohärdade axlar användas. Finns med stödplåtar av vanligt stål eller rostfritt stål i kombination med nitrilgummi NBR eller i EPDM, MQ, FPM och PTFE.
pdficon smallÖppna produktkatalog

Radialtätning Radialtätningsringar

För roterande axlar. Finns i hundratals dimensioner för axeldiameter 4 mm upp till 260 mm. Samtliga tätningar kan levereras med rostfri fjäder och med alternativa material i stödplåtarna. De vanligaste typerna kan användas för glidhastigheter upp till 15 m/sek och kan tolerera en axel-excentricitet upp till 0,4 mm. Vid avtätningsfall med övertryck rekommenderar vi våra flex-läpp-tätningar.

Lamellringar, lamelltätningFEY-lamellringar

Tillverkas som enkellindade och dubbellindade tätningsringar i olika stålkvaliteter. De används bl a som låsringar, tätningar för rullningslager och glidlager och som avgastätningar till dieselmotorer och fordon. Några fördelar med FEY-lamellringar är att de tar lite plats, tål höga varvtal och temperaturer och åstadkommer ingen friktion eller slitage på axlar.
pdficon smallÖppna produktkatalog

 
 
Design Paulins Projekt  |   Utvecklad av ftech ab