Glidlager FeroglideFeroglide (Fiberglide)

En serie absolut smörjnings- och underhållsfria glidlager vilka från början utvecklades för flygindustrin och nyttjas där man är tvingad att använda det bästa av material och komponenter. Feroglide glidlager kännetecknas av mycket låg friktionskoefficient, de tål hög belastning samt relativt stor kantbelastning och PTFE-väven gör att lagren tål vibrationer och har goda dämpningsegenskaper. Lagren levereras med stomme antingen av vanligt stål, av rostfritt stål eller av brons.
pdficon smallÖppna produktkatalog

BronsbussningarGlidlagerbussningar

Våra rullade glidlager utgör en serie prisvärda bussningar som finns i smörjfritt eller smörjbart utförande. FRIMET är ett lager med stålstomme (eller brons) och ett PTFE-skikt invändigt. DRINOX är ett lager med stomme av rostfritt stål och PTFE-skikt invändigt. BRM 10 är bronsbussningar med smörjfickor invändigt. BIMET är ett stållager med ett invändigt bronsskikt med smörjfickor. FRIMIX är ett stållager med ett invändigt plastskikt med smörjfickor. Konsultera gärna oss för val av rätt lagertyp.
pdficon smallÖppna produktkatalog

01cOljebronsbussningar

Utgör sintrade självsmörjande lager för olika slags maskinkonstruktioner t ex förpackningsmaskiner, gräsklippare, bilar och dammsugare mm. Lagren är impregnerade med olja vilken vid axelns rotation tränger ut genom lagrets porer och sörjer för en oljefilm mellan lager och axel. Mellan 20 och 30% av lagrets volym utgörs av olja och räcker i normalfallet till tusentals timmars drift.
pdficon smallÖppna produktkatalog

Plastbussningar - GummibussningarLagerbussningar av polyamid

Gjorda av polyamid 6.6 med goda glidegenskaper, hög mekanisk hållfasthet och är ett allmänt stryktåligt plastmaterial. Det lämpar sig därför väl för enklare glidlagringar i fordon och maskiner där dessutom ett lågt pris är av stor betydelse. I användningsfall där speciella anspråk ställs på lagret kan vi leverera bussningar av andra plastmaterial. Förutom bussningar lagerför vi en standardserie av kugghjul i delrin.
pdficon smallÖppna produktkatalog

Stållager / StålbussningarLindade härdade stålbussningar

Används där driftbetingelserna är mycket svåra genom hög belastning och förorenad omgivning. Lindade härdade stålbussningar motsvarar de svarvade härdade stålbussningarna men har vissa fördelar framför dessa eftersom montering och demontering sker för hand utan hjälp av verktyg. Dessutom sprids smörjfettet effektivt utefter lagerytan tack vare de ”inbyggda” spiralsmörjspåren.
pdficon smallÖppna produktkatalog

01fFeroform kompositlager

FEROFORM är ett begrepp inom bl a fartygsindustrin, offshore industrin och inom vattenbyggnadsteknik med flera områden där kvalitetsmaterial efterfrågas. Feroform är en serie kompositmaterial framtagna för att erbjuda konstruktörer ett tåligt material som:
- är starkt
- har låg friktionskoefficient
- tål svåra miljöer
- är användarvänligt, kan efterbearbetas
- är okänsligt för de flesta kemikalier
- är elektriskt isolerande
- tål temperaturer mellan -40 grader Celsius upp till +260 grader
- är lättinstallerat - i de flesta fall är smörjfritt.
pdficon smallÖppna produktkatalog

 

 
Design Paulins Projekt  |   Utvecklad av ftech ab